10-04-2020 |
Hockeyhap @home
Hockeyhap voor thuis
De kookclub mist het roeren in de enorme kookpotten en de gezelligheid op vrijdagavond enorm. Om jullie toch nog een beetje te kunnen voeren, delen we hier het recept van het 'bonenprutje' met worst. Er is ook een vegetarische optie.
Eet smakelijk en hopelijk tot snel!
Recept
Mama’s bonenprutje, oftewel bo
nencassoulet dordogne
Voor 4 personen
400 g verse worst
paneermeel /bloem
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kilo vastkokende aardappelen, in 4 parten gesneden
3 dl bouillon (kippen- of groentebouillon)
1 dl rode wijn
thijm
1 pot of blik witte bonen (400 g)
1 ons groene olijven
Stokbrood
(vega versie: 1 pakje halloumi)
Bereiden
Paneer de worsten met bloem of paneermeel en bestrooi met peper &zout. Braad ze aan in olijfolie. Uit de pan nemen en apart zetten.
Fruit in dezelfde pan de ui, prei en knoflook.
Doe dan de aardappelen, de bouillon en rode wijn erbij. Breng aan de kook.
Als de aardappelen gaar zijn kun je de in plakken gesneden worst er weer bij doen.
Op smaak brengen met peper, zout en thijm.
Op het laatst de witte bonen en olijven voorzichtig erdoor roeren en op laten warmen.
Serveren met wat stokbrood.
Vega optie:
Dezelfde stappen, begin dan vanaf het fruiten van de ui, prei, en knoflook.
Op het einde Halloumikaas in plakken van 1 cm dik snijden en grillen/bakken met heel weinig olie.
Op het laatst bij de aardappelen/bonen doen (twee à drie plakken pp)
Deel deze pagina: