10-04-2020 |

Hockeyhap @home



Hockeyhap voor thuis

De kookclub mist het roeren in de enorme kookpotten en de gezelligheid op vrijdagavond enorm. Om jullie toch nog een beetje te kunnen voeren, delen we hier het recept van het 'bonenprutje' met worst. Er is ook een vegetarische optie.



Eet smakelijk en hopelijk tot snel!


 

Recept

Mama’s bonenprutje, oftewel bo nencassoulet dordogne   

Voor 4 personen


 

400 g verse worst

paneermeel /bloem

olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

1 prei, in ringen

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 kilo vastkokende aardappelen, in 4 parten gesneden

3 dl bouillon (kippen- of groentebouillon)

1 dl rode wijn

thijm

1 pot of blik witte bonen (400 g)

1 ons groene olijven

Stokbrood

(vega versie: 1 pakje halloumi)


 

 

Bereiden

Paneer de worsten met bloem of paneermeel en bestrooi met peper &zout. Braad ze aan in olijfolie. Uit de pan nemen en apart zetten.

Fruit in dezelfde pan de ui, prei en knoflook.

Doe dan de aardappelen, de bouillon en rode wijn erbij. Breng aan de kook.

 

Als de aardappelen gaar zijn kun je de in plakken gesneden worst er weer bij doen.

Op smaak brengen met peper, zout en thijm.

Op het laatst de witte bonen en olijven voorzichtig erdoor roeren en op laten warmen. 

Serveren met wat stokbrood.

 

Vega optie:

Dezelfde stappen, begin dan vanaf  het fruiten van de ui, prei, en knoflook.

Op het einde Halloumikaas in plakken van 1 cm dik snijden en grillen/bakken met heel weinig olie.

Op het laatst bij de aardappelen/bonen doen (twee à drie plakken pp) 


 

Deel deze pagina: